BLOGSTARZ.MY ‘BLOG PENJANA PENDAPATAN AKTIF’

header4-logo

Memperkenalkan satu program penjanaan pendapatan menggunakan blog yang terhangat di pasaran buat masa ini iaitu Blogstarz.my, dimana anda akan memperolehi pendapatan sampingan dengan hanya menjadi blogger di blogstarz. Hanya bermodalkan dengan minima RM99, anda akan layak untuk menjadi Blogger di Blogstarz.my yang aktif.

Blog adalah satu laman yang amat berfaedah sebagai satu tempat untuk meluahkan rasa hati dan juga menceritakan pengalaman anda terus kepada orang ramai yang melayari blog anda. tetapi sekarang Blogstarz telah merubah konsep blog ini menjadi satu tempat dan platfom untuk anda membina kerjaya dan menjana pendapatan secara aktif sambil berkenalan dengan ramai kenalan dari seluruh dunia.

Ianya juga boleh dikatakan sebagai tempat untuk anda mendapat bahan rujukan dalam pelbagai bidang seperti tips-tips perniagaan, membina website, online marketing, forex, keusahawanan dan pelbagai lagi. Boleh dikatakan ramai Blogger di Blogstarz telah meletakkan pelabagai artikel yang cukup menarik dan artikel-artikel ini bertambah setiap hari mengikut kemasukan blogger yang telah mencecah 3000 lebih orang yang telah menyertai blogstarz.my. Tugas anda hanya mempromosikan blog anda dan boleh juga menjadi sebagai reseller untuk cuba mengembangkan lagi perniagaan anda untuk memperolehi pendapatan sampingan setiap hari.

Ini adalah satu-satunya Blog yang di bina di Malaysia dan memang keunikannya tiada lagi tandingan malah telah bersaing rapat dengan Blogger.com, Blogspot.com, WordPress, Friendfinder.com dan lain-lain blog terkemuka dunia. Keunikan program Blogstarz ini adalah dengan menggunakan 5 jenis cara pendapatan  boleh dibuat dan cuma anda perlu mencari kumpulan yang betul bagi anda mempelajari konsep baru ini dan kami adalah kumpulan Utara yang terbesar setakat ini.

Blogstarz adalah dinaungi oleh Syarikat Tagermedia Sdn Bhd yang berpengkalan di Kuala Lumpur dan mempunyai modal berbayar sebanyak RM5,000,000. En Karl Iskandar sebagai Founder dan juga Ramdhan Ismail sebagai Co-Founder adalah orang yang memang berpengalaman selama 12 tahun dalam perniagaan internet. Tiada sebab yang mengatakan syarikat ini tidak kukuh atau mempunyai risiko yang tinggi bagi kita menjana pendapatan di Blogstarz.my. Anda juga bebas untuk mengembangkan perniagaan anda menggunakan platfom blogstarz.my ini.

SIAPA YANG LAYAK SERTAI PROGRAM INI:

1. Semua warga Malaysia.
2. Penganggur.
3. Pelajar Sekolah.
4. Usahawan-usahawan kecil yang memerlukan modal bagi memulakan perniagaan.
5. Pekerja berpendatan rendah.
6. Ingin Extra Income.
7. Penat Makan Gaji
8. Suri rumah tangga.
9. Diberhentikan kerja..? VSS/MSS!!
10. Mencari Perniagaan untuk ‘Early Retirement’
11. Siswazah menganggur
12. Siswa/Siswi di IPTA yang ingin menambah pendapatan (Memerlukan banyak duit untuk perbelanjaan harian/yuran semester).

APA BAGUSNYA PERNIAGAAN INI UNTUK ANDA…

1. Anda dapat membantu keluarga/rakan-rakan tuan-tuan dengan pendapatan lumayan.
2.
Mungkin kita semua juga berhasrat untuk bersara lebih awal.
3. Dapat melangsaikan segala hutang piutang yang ada (Kereta, Credit card, Rumah dll).
4.
Mungkin kita semua juga sudah bosan dengan makan gaji dan inginkan pendapatan yg lebih besar!
5. Mungkin kita semua juga boleh gunakan pendapatan dalam Blogstarz ini untuk pergi bercuti dan melancong ke semua tempat impian.
6.
Mungkin kita semua ada menyimpan hasrat untuk menghantar ibu/bapa pergi membuat umrah dan haji (bagi yg muslim) atau membeli kereta untuk ibu/bapa kita.
7. Mungkin kita semua berhasrat untuk menukarkan kereta lama ke kereta baru atau membeli baglo baru.
8.
Mungkin inilah peluang untuk meninggalkan sedikit bekalan kepada anak isteri kita semua sekiranya ajal sudah sampai
* Tinggalkanlah keluarga kita semua dalam keadaan selesa, bukan dalam keadaan meminta-minta…

“Orang kaya terus bertindak, sebaik sahaja melihat peluang sedangkan orang miskin masih berfikir dan terus berfikir tanpa sebarang tindakan. Sikap seperti ini perlu diubah untuk mencapai kejayaan dalam hidupnya. Kebanyakan mereka tidak percaya pada diri sendiri dan sering meletakan diri mereka berada di ZON SELESA”

Jangan tunggu lagi, kami adalah kumpulan Blogstarz.my yang besar di utara malah kami juga menyusun jaringan kami secara automatik mengikut siapa yang lebih cepat mendaftar dialah akan berada di atas jaringan kami. Anda semua tak perlu risau, kami akan membimbing anda dari mula hingga akhir dan boleh dikatakan setiap hari kami membuat sesi latihan membuat blog dan juga menjana pendapatan menggunakan blog secara percuma kepada semua jaringan kumpulan kami. Anda tak percaya! Sila hubungi kami sekarang di 013-6287460 atau 017-3739407 (En Muhamad Arif Zaripin) untuk keterangan lanjut.

BAGAIMANA HENDAK BERMULA DI BLOGSTARZ.MY
1.

Anda boleh membuat pra Pendaftaran di Blogstarz.my (Klik disini untuk mendaftar di Blogstarz) dan setelah mendaftar anda akan boleh menggunakan fasiliti di blogstarz sebagai blogger seperti yang tertera dibawah;

Pendaftaran Secara Online Penyata Bonus
Membuat Referral Secara Online e-Voucher
Melihat Laporan Genealogy Servis BLOG & SMS
e-Classified e-Newsletter
e-Yellow Pages e-Wallet
2.
Anda juga boleh memilih pakej-pakej yang ditawarkan sebagai Blogger di Blogstarz.my. Pakej-pakej ini melayakkan anda untuk menggunakan kesemua produk dan servis yang di tawarkan oleh blogstarz dan juga bagi sesiapa yang ingin menjanakan pendapatan dengan menggunakan Blog Center. Pakej-pakej yang ditawarkan adalah seperti berikut;
PAKEJ BLOGGER
RM99.00
PAKEJ BLOG ASSOCIATE
RM297.00

– 1 Blog Center
– 1 Web Blog Package
– 35 Credit Classified Ads
– 1 Reverse Charge SMS Keyword

– 50 BulkSMS Credits
– Status as BLOGGER
– 20% AdsShare Bonus

– 3 Blog Center
– 1 Web Blog Package
– 105 Credit Classified Ads
– 3 Reverse Charge SMS Keyword
– 150 BulkSMS Credits
– Status as BLOG ASSOCIATE
– 40% AdsShare Bonus

PAKEJ BLOG MANAGER
RM693.00
PAKEJ BLOG PRESIDENT
RM1,485.00

– 7 Blog Center
– 1 Web Blog Package
– 245 Credit Classified Ads
– 7 Reverse Charge SMS Keyword
– 350 BulkSMS Credits
– Status as BLOG MANAGER
– 60% AdsShare Bonus

– 15 Blog Center
– 1 Web Blog Package
– 525 Credit Classified Ads
– 15 Reverse Charge SMS Keyword

– 750 BulkSMS Credits
– Status as BLOG PRESIDENT
– 80% AdsShare Bonus

BAGAIMANA INGIN MENJANA PENDAPATAN DI BLOGSTARZ.MY

3.  Anda akan bermula dengan beberapa pelan pemasaran iaitu terdiri dari 5 Jenis Pendapatan di Blogstarz.my. Semua pendapatan ini adalah bergantung kepada daya usaha sendiri dimana Blogstarz hanya menyediakan pelan pemasaran ini untuk kita bersama-sama membina pendapatan dengan cara berkumpulan dan juga jaringan. Pelan pendapatan yang ditawarkan adalah seperti dibawah;

PENDAPATAN UTAMA (Ads Share Bonus)
Anda boleh mendapat pendapatan ini dari Blogstarz dengan cara perkongsian AdsShare iaitu dari  20% – 80% dan setiap pembayaran akan dibayar pada setiap 2 bulan sekali mengikut keuntungan syarikat dari pendapatan yang dijana pada setiap hari. Sesiapa saja yang mendaftar layak mendapat bonus Ads Share ini iaitu dari Pakej Blogger sehinggalah ke Pakej Master Center. Pendapatan ini adalah dari pengiklanan menggunakan internet yang menggunakan affilasi dari beberapa syarikat gergasi dunia. Pengiklanan ini terdiri dari segi iklan menggunakan Pay Per Impression (PPI), Click (PPC), Sale (PPS), View (PPV) and Lead (PPL) dan kita juga mempunyai platfom pengiklanan sendiri iaitu Ads by BlogStarz. Pelan Pendapatan ini juga dijana dari segi pendapatan Prepaid Reload*, Insurance*, Magazine* dan Domain Redirection (contoh; http://www.yourname.com/net/biz/info/my. etc) . * Akan Datang.

PENDAPATAN PERTAMA (Produk & Perkhidmatan Sendiri)
Pendapatan Pertama Anda boleh dijana dari Produk atau Perkhidmatan yang anda ada atau anda boleh jadikan blog di blogstarz sebagai salah satu produk dan juga perkhidmatan untuk dijual.

PENDAPATAN KEDUA (SMS Info On Demand {IOD})
Di Blogstarz kami menyediakan perkhidmatan 2 Way SMS Programme (Info On Demand) ini secara percuma kepada semua Blogger dimana anda boleh mendapat hasil pendapatan sebanyak 25% dari setiap SMS yang dihantar oleh pengguna. Anda boleh membuat servis SMS ini dengan cara seperti contoh; Membuat Kuiz, Informasi Pertanyaan, Hantar Komen, dan lain-lain.

PENDAPATAN KETIGA (Blogstarz Blogger Sponsor)
Anda akan mendapat RM15 komisyen penajaan bagi setiap unit Blog Center di Blogstarz.my. Komisyen ini dibayar pada setiap kali pendaftaran baru dibuat oleh anda. Dibawah adalah cara bagaimana anda mendapat komisyen ini dari setiap jenis pakej seperti dibawah;

1. Pakej Blogger RM99.00 – Komisyen Sponsor RM15.00

2. Pakej Blog Associate RM297.00 – Komisyen Sponsor RM45.00


3. Pakej Blog Manager RM693.00 – Komisyen Sponsor RM105.00

4. Pakej Blog President RM1,485.00 – Komisyen Sponsor RM225.00


PENDAPATAN KEEMPAT (Blogstarz Blogger By2Automatch)
Pendapatan ini dicipta khas oleh Founder Blogstarz dimana Pelan Bonus ini boleh dijana dengan cara automatik atau manual. Pelan ini dicipta agar segala susunan jaringan boleh disusun dengan membuat penajaan dan meletakkan jaringan anda di bahagian A (Kiri) dan juga di bahagian B (Kanan). Pelan ini menggunakan sistem berpasangan dimana sekiranya anda ada 1 Blog Center (BC) di bahagian A dan 1 Blog Center (BC) di bahagian B dan ianya dikira sepasang. Setiap pasangan anda akan dibayar bonus ini sebanyak RM10.

Bonus ini juga tiada had untuk kedudukan di kiri atau di kanan jaringan anda cuma pelan ini menggunakan sistem “Flushing” dimana kiri dan kanan anda tidak boleh melebihi 31 BC. Sekiranya terlebih dari kiraan tersebut, apa-apa sahaja lebihan BC tidak kira berkedudukan kiri atau kanan akan dibuang dari jaringan tersebut. Pada keesokan harinya Blog Center anda akan bermula 0 dikiri 0 dikanan. sekiranya anda kurang arif tentang perjalanan pelan ini, sila berhubung terus dengan kami untuk penjelasan selanjutnya.

RINGKASAN PELAN PEMASARAN BLOGSTARZ
Setiap pelan yang dibina di Blogstarz.my ini adalah untuk semua para Blogger mendapatkan hasil pendapatan dengan usaha sendiri dan bukanlah duduk diam dapat duit. Blogstarz.my bukanlah Skim Cepat Kaya, Forex Trading, Skim Internet, Skim Pusing Duit, Money Laundring, dan lain-lain yang berkenaan dengannya. Blogstarz juga tidak memakai lesen AJL dibawah KPDNHEP, penjelasan adalah seperti berikut;

Lesen AJL: Seperti yang maklumkan disini, semua orang boleh pergi ke KPDNHEP untuk membuat pertanyaan mengenai bagaimana untuk mendapat lesen AJL ini dan juga kriteria yang perlu bagi meluluskan lesen ini. Tagermedia Sdn Bhd adalah pengeluar perkhidmatan IT dan menjadikan Blogstarz sebagai platform untuk pembinaan blog dan di kukuhkan dengan menggunakan perkhidmatan Mobile SMS. Jadi disini untuk mendapatkan lesen AJL kita mestilah ada produk yang boleh dipegang atau barang yang boleh dimakan atau dipakai, tapi disini blogstarz tidak layak kerana jatuh di kategori lain iaitu IT. Di KPDNHEP sektor itu telah diserahkan kepada Kementerian Komunikasi (MCMC) dan mereka juga tidak mengeluarkan lesen untuk membuat pembayaran berkala secara komisyen menggunakan produk IT. Masih ramai yang kurang faham mengenai lesen AJL ini. Jadi disarankan kepada semua dan juga sesiapa yang ingin membuat lesen AJL ini dengan melayari http://www.kpdnhep.gov.my/index.php?option=com_content&task=view&id=214&Itemid=226 dan disini  Blogstarz.my ingin menyatakan bahawa produk IT adalah terkeluar dari mengambil lesen AJL.

KRITERIA PERTIMBANGAN PRODUK/PERKHIDMATAN (LESEN AJL)
Produk/perkhidmatan yang dibenarkan/digalakkan untuk dijual melalui sistem jualan langsung;

1.  Produk perlu mempunyai kekuatan tersendiri yang menyukarkannya dipasar melalui sistem penjualan biasa ataupun produk yang memerlukan penerangan secara terperinci oleh jurujual;

2.  Keutamaan akan diberi kepada barangan yang mendapat pengiktirafan dan kelulusan dari dalam dan luar negara dari segi kualiti dan keselamatan barangan seperti ISO 9000, MS (SIRIM), tanda halal dan sebagainya;

3.  Produk dari kilang yang mendapat pengiktirafan GMP (Good Manufacturing Practices)

4.  Produk berikut tidak dibenarkan dipasar di bawah perniagaan jualan langsung:
i)  Produk berbentuk insuran, kecuali syarikat mendapat status pengedar sah daripada PIAM/LIAM
dan ianya tidak dibenarkan dipakej dengan produk-produk lain;
ii)  Produk berbentuk hartanah dan apa jua produk tidak alih;
iii) Produk maya (virtual) seperti website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: